Boende i Vadstena

 
 

                
 

I Vadstena finns mycket att se och uppleva. Många byggnadsverk berättar om stadens olika historiska epoker och här finns gott om välbevarade byggnader. I klosterområdet hittar du Pilgrimscentrum, Örtagården och Klosterkyrkan. I andra änden av centrum hittar du bland annat Rådhuset från 1400-talet och Vadstena Slott, ett av Sveriges bäst bevarade Vasaslott. Runt om i staden finns flera gallerier och muséer. Ett guldkorn är hospitalsmuséet, inrymt i "gamla dårhuset" där man kan studera psykiatrins utveckling under 500 år. 


Vadstena är en charmig stad som lever småstadsliv med storstadsperspektiv på utbudet. Detta märks inte minst på de rika möjligheterna till spännande shopping i avstressande och inspirerande miljö. Den medeltida stadsplanen med dess gränder och gator med blandade historiska bebyggelser gör shoppingrundan till en upplevelserik sightseeingtur.

I Vadstena finns något att göra för alla. På nöjesfronten erbjuds alltifrån högklassiga opera- och teaterföreställningar till jazz- och rockkonserter.
Upplev fågellivet vid Tåkern, vandra på Omberg, spela golf, åk på en fisketur eller ta ett dopp i Vättern, där du kan ta ett dopp längs strandpromenaden i Vadstena.


Oavsett om du är ute efter en god flerrättersmiddag eller bara en slät kopp kaffe så finns det något för dig i Vadstena. Kanske går du till Restaurang Hörnet, som ligger just på hörnet snett emot Rödtornet eller så kanske Rådhuskällarens lokaler från 1400-talet lockar, bara för att nämna två av alla de restauranger som finns i Vadstena. Är du ute efter en fika så har du kommit helt rätt, här finns gott om mysiga caféer och klassiska konditorier.